«ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΔΩ»: Θρίλερ παραισθήσεων…
Εφιαλτικές προσωπικές παιδικές αναμνήσεις κι αναίτιοι θάνατοι αθώων παιδιών σ’ ένα παράλογο πόλεμο, δημιουργούν μια υπαρξιακή κόλαση στην ψυχή του Τζο, αχνοφεγγίζοντας φριχτές εικόνες στο θολωμένο του μυαλό, την ώρα που βουτά σαν άγγελος εκδίκησης σ’ ένα βούρκο τεράτων που εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.. κι αυτό είναι απλά η αρχή!
Αθηνόραμα
Η διαχείριση ενός τέτοιου σεναρίου απαιτούσε την υπέρβαση τόσο σκηνοθετικά, όσο κι από την μεριά του πρωταγωνιστή και την βρήκαν στα πρόσωπα της Λιν Ράμσεϊ και ντου Γιοακίν Φοίνιξ αντίστοιχα. Το εγχείρημα είχε τεράστιες δυσκολίες, αλλά υπερταλαντούχους διαχειριστές…
Εξαιρετικά ιδιότυπο κι απροβλεπτα μελαγχολικό θρίλερ, από εκείνα που σε προκαλούν να θαυμάσεις την διαφορετικότητά τους στο ύφος ανάγνωσης των κωδικών του είδους. Ούτε «Ταξιτζής» (διαταραγμένος ψυχικά ήρωας…), ούτε «Old Boy» (με σφυρί για όπλο…), ούτε «Taken» (σωζει την απαχθέντα κορασίδα!), αλλά μια αφαιρετική κινηματογραφική αφήγηση, βρώμικη και σκοτεινή, γεμάτη παραισθήσεις και παραμορφώσεις από ισχυρά παυσίπονα. Μια οπτική κοινώς που εκπλήσσει την ματιά μας και διευρύνει το φάσμα του είδους…
Όσο για το πανέξυπνο ανοιχτό φινάλε, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει την οδυνηρότερη ή ευτυχέστερη κατάληξη… ανάλογα με την ψυχολογική του διάθεση!
Η συγκλονιστική ερμηνεία του Γ. Φοίνιξ, γεμάτη σιωπές κι εκκωφαντικές σωματικές εκφράσεις, σε παρασύρει στην προσωπική του δίνη, εκείνη του διαταραγμένου ψυχικά εκτελεστή. Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες… και λίγο ήταν!
Μπείτε στο τριπάκι κι ασχοληθείτε με το εφιαλτικό παζλ της Ράμσει… αξίζει γιατί είναι αγρίως διαφορετικό!
Υ.Γ.: Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ράμσεϊ είχε την Τ. Σουίντον σε ρεσιτάλ στο «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» και τώρα με τον Φοίνιξ. Τυχαίο;… Δεν νομίζω!
Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.
Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!
Βραχεία λίστα
Κρατικών Βραβείων Κύπρου
Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους
ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη