3 ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ!
Οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων ενώ απεχθάνονται το φως και το σκοτάδι, λατρεύουν τις σκιές… από εκεί προέρχονται κι εκεί κινούνται με εξαιρετική άνεση. Το αγαπημένο τους χρώμα είναι φυσικά το γκρι, ειδικά όσον αφορά τον ψυχικό τους κόσμο!
Οι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων θα λυγίσουν, αλλά δεν θα σπάσουν… θα βουρκώσουν, αλλά δεν θα κλάψουν… θα πέσουν, αλλά θα σηκωθούν!
5+1 αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων, από 3 πολυαγαπημένα αστυνομικά μυθιστορήματα που μεταφέρθηκαν περίτεχνα στο σινεμά…
«ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ» - Ν. ΧΑΜΕΤ
mystery
Ο Ντάσιελ Χάμετ, ο μικρός θεός της αστυνομικής λογοτεχνίας, μας χάρισε την καλύτερη πιθανότατα αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ! Ωμός ρεαλισμός, έντονη δράση και τρομερές ανατροπές είναι τα μεγάλα ατού του βιβλίου.
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1941 απ’τον Τ. Χιούστον με πρωταγωνιστή τον Χ. Μπόγκαρτ, τον απόλυτο φιλμικό ήρωα των φιλμ νουάρ.
Υ.Γ.: Την απληστία πολλοί αγάπησαν, τον άπληστο ουδείς!
«ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» - Τ. ΕΛΡΟΪ
Κλειδάριθμος
Ο Τ. Ελρόι μας μεταφέρει στην δεκαετία του ’50 σ’ ένα βασίλειο διαφθοράς και παθών και στις λαμπερές επαύλεις του Λ. Άντζελες, εκεί όπου το άδικο αίμα αποζητά δικαιοσύνη. Τρεις αστυνομικοί εγκλωβίζονται σε ένοχα μυστικά και διεφθαρμένες καριέρες, μέχρι το θάρρος τους, η εντιμότητα, αλλά και η απουσία οίκτου, τους οδηγήσει στην λύτρωση.
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1997 από τον Κ. Χάνσον και αποτελεί το καλύτερο δείγμα νεονουάρ των τελευταίων 30 ετών.
Υ.Γ.: Αν δεν είναι η Κ. Μπάσινγκερ, σε αυτό το ρόλο της, ο ορισμός της μοιραίας γυναίκας, τότε ποιος;…
«Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ» Γ. ΝΕΣΜΠΕ
Greekbooks
O βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας έρχεται χέρι χέρι με τον αστυνομικό Χάρι Χόλε για να ξεσκεπάσει την κοινωνική σαπίλα στην Νορβηγία, όσο κι αν προσπαθεί το χιόνι να την καλύψει. Η αριστοτεχνική πλοκή είναι επακόλουθο της αφηγηματικής δεινότητας του Νέσμπε, ένα βιβλίο που πραγματικά σε στοιχειώνει…
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2017 απ’ τον Τ. Άλφρεντσον αγγίζοντας τα όρια της απογοήτευσης…προσχηματικοί χαρακτήρες, άνευρη σε ρυθμό και κυρίως μονοδιάστατη.
Υ.Γ.: Πώς λέμε ένα ευχάριστο δίωρο;… καμία σχέση!
Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.